Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Gülşen hakkında hukuki süreç başlatıldı

25 Ağustos 2022
Gülşen hakkında hukuki süreç başlatıldı

Gülşen için İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne yazı gönderdi. Gülşen mevcutlu olarak savcılığa ifade verecek. MEB'in de hukuki süreç başlattığı duyuruldu.

Gülşen için İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne yazı gönderdi. Gülşen mevcutlu olarak savcılığa ifade verecek. MEB'in de hukuki süreç başlattığı duyuruldu.Şarkıcı Gülşen’in nisan ayında verdiği bir konserde imam hatiplilerle ilgili söylediği sözlerin yer aldığı bir video, bugün bazı basın organlarında yayınlanmıştı. AKP'li isimlerin hedef göstermesi sonucu savcılık Gülşen hakkında harekete geçmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şarkıcı hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçundan resen soruşturma başlatıldığını duyurdu. Başsavcılıktan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:


“İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’mız tarafından Gülşen isimli şarkıcının sahnede imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı TCK 216. madde kapsamında resen soruşturma başlatılmış olup kolluk görevlilerine, mevcutlu olarak Cumhuriyet Başsavcılığı’mızda hazır edilmesi talimatı verilmiştir.”


Gülşen konserinde orkestrasında bulunan bir isme "İmam hatipte okumuş kendisi, sapıklığı oradan geliyor." demişti.

Milli Eğitim Bakanlığı, popçu imam hatip liselilerle ilgili söylemlerinden dolayı hukuki süreç başlattı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:


HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILMIŞTIR


Bir şarkıcının, konserinde imam hatip liselerimizi itham ederek bu camiaya yönelik hakaret ve iftira içeren sözlerinden dolayı kendisini kınıyoruz. Kuruluşundan bu yana ülkenin milli ve manevi değerleriyle nesillerin yetiştiği bu kurumlara veya herhangi bir okul türümüze ya da bu okullarımızda eğitim gören öğrencilerimize yönelik aşağılayıcı ve ötekileştirici sözlerin sarf edilmesi asla kabul edilemez. Bakanlığımızca söz konusu şarkıcının hakaret ve iftira içeren bu sözlerinden dolayı hukuki süreç başlatılmıştır.


"PAÇOZ, SAPKIN ZİHNİYET"


AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar, "Farklı fikir ve hayat tarzına tahammülsüz bu paçoz bu sapkın zihniyet, AK Parti’nin neden iktidarda kalması gerektiğini çok iyi özetliyor.


Allah bunlara fırsat vermesin" diyerek Gülşen'i hedef göseren ilk isim olmuştu. Gülşen'in videosunu da ilk Sabah gazetesi yayınlamıştı.



"DAVA AÇIN"

Gazeteci İbrahim Karagül de şu ifadeleri kullanmıştı:


İmam-Hatip Lisesi mezunu olan herkes;


Şarkıcı Gülşen’e tazminat davası açabilir.


“Sapık” ifadesi ile suç alenen oluşmuştur.


Binlerce dava açın, dava yağmuruna tutun.


Bu çirkinliğe, pervasızlığa sessiz kalmayın!


Bu pis kokunun güzel ülkemize yayılmasına izin vermeyin.


MEVCUTLU OLARAK İFADE VERECEK


İstanbul Başsavcılığı Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne yazı gönderdi. Gülşen, polisler tarafından mevcutlu olarak ifade vermek için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na götürülecek. Gülşen'in yaptığı konuşma tespit edilip tutanağa dökülecek.

Kaynak:KRT haber

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.