Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Derecik Sınır Kapısı için imza kampanyası başlatılıyor

23 Ağustos 2022
Derecik Sınır Kapısı için imza kampanyası başlatılıyor

Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Derecik Sınır Kapısının açılması için imza kampanyası başlatıyor. Oda başkanı Muharrem Tekin kampanyaya destek çağrısı yaptı.


Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Tekin, Derecik ilçesinden Kürdistan bölgesine yapılması öngörülen ancak bir türlü açılamayan sınır kapısı ile ilgili bir kampanya başlattıklarını duyurdu.


Kampanya ile ilgili yazılı açıklama yapan Tekin, yıllardır resmi olarak açık olan fiili olarak bir türlü açılamayan Derecik Sınır Kapısının gecikmeksizin açılması gerektiğini belirtti.


İmza kampanyasının startını düzenleyecekleri basın açıklaması ile vereceklerini ifade eden Tekin, tüm kesimlere destek çağrısı yaptı.


Tekin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


"Sınır bölgelerinin iki yanında kalan iki ülke, iki akraba halkın bölgesel ihtiyaçlarının karşılanması, halkın tüm ihtiyaçlarının karşılıklı teminin sağlanması için Derecik Sınır Kapısının açılması gerektiğine inanıyoruz. Buna ilişkin, kitlesel bir talep oluşturmak ve çağrı yapmak üzere Salı günü saat 16.30 da Şemdinli Cumhuriyet Caddesi eski Keyfiler Ekmek Fırını karşısında  Esnaf ve Sanatkarlar Odamızın öncülüğünde Sivil Toplum Kuruluşlarımızın, Muhtarlarımızın, esnafımızın ve halkımızın katılımıyla basın açıklaması yapılacak ve imza kampanyası başlatılacaktır. Ortak talebimiz Derecik Sınır Kapısının açılmasıdır. Bunun için bütün kesimlere destek verme çağrısı yapıyoruz.

Kaynak:yüksekova haber

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.