Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Girne Van Kampüsü ‘Eğitimde dünyaya açılan kapı’

23 Ağustos 2022
Girne Van Kampüsü ‘Eğitimde dünyaya açılan kapı’

Van’da verdiği başarılı eğitimle LGS Türkiye birincisi çıkaran ve yurt dışında Girne Amerikan ve Arizona Üniversitesinde okuma fırsatı sunan Girne Koleji Van Kampüsünde kayıt yoğunluğu başladı.

Van’da kurulduğu günden bu yana birinciler çıkararak isminden sık sık söz ettiren Girne Amerikan Üniversitesine bağlı Girne Koleji Van Kampüsü kentin eğitim sıralamasını ileri taşımak için yenilikçi eğitim sistemiyle gece gündüz çalışıyor. LGS 2022 Türkiye birincisi çıkarmanın ardından yeni kayıt dönemine giren Girne Koleji Van Kampüsünde kayıt yoğunluğu başladı. 


Verdikleri başarılı eğitimle öğrencilerin başarı yolunu çizdiklerini söyleyen Girne Koleji Van Kampüsü Kurucu Müdürü Kıvanç Büyükaslan, “Velilerimize şunu söyleyebilirim; Yenidünya İnsanının başarı yolculuğunu çiziyoruz.  Yenidünya insanı artık teknolojiye hâkim yabancı dili çok iyi bilen, sadece bir dil değil hatta ikinci yabancı dili de çok iyi bilen, kendini çok iyi ifade edebilen, problem çözme yeteneği olabilen, akademik olarak başarılı sertifikası olan bir nesil bizi bekliyor. Bu anlamda öğrencilerimizin her anlamda yetişmesine imkan sağlayan bir kurumuz. Girne koleji olarak öğrenci gelişimi, veli gelişimi, öğretmen gelişimi gibi birçok anlamda Girne Amerikan üniversitemizin desteğini alıyoruz. Bunun içinde öğrencilerimizin bizi tercih etmelerini, her hangi bir kuruma kayıt olmadan önce okulumuzu mutlaka gezmeleri gerektiğini, eğitim sistemimizi görmelerini, eğitim kadrolarımızı görmelerini tavsiye ederim. Bunun yanında erken kayıtın avantajları her zaman daha iyi olmakta. Kayıtlar son günlere bırakıldığın da doğal olarak bu avantajlar bitmekte, bunu her sektörde yaşıyoruz o yüzden velilerimizin çok zaman kaybetmeden kayıtlarını gerçekleştirmelerini de isteriz” dedi. 

BAŞARI BİR TESADÜF DEĞİLDİR

Kayıt sürecinin yoğun geçtiğini ifade ederek kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin biran önce işlemlere başlaması gerektiği çağrısında bulunan Büyükaslan, “Bu süreçte Türkiye birincisi Safiye Elif Esen’i tebrik ediyoruz. Bizim gözümüzde diğer öğrencilerimizde Türkiye birincisidir. 1 yanlış yapan Mehmet Ali Baki, Mehmet Erdemir 2 yanlışı oldu,  bunlarda bizim gözümüzde Türkiye bincisi olan öğrencilerimizdir. Başarı bir tesadüf değildir. Başarı bir emeğin sonucudur.  Bu emeğimizin sonucunu çok şükür bu sene Türkiye birincisiyle aldık. Daha önce ki yıllarımızda da bizim Türkiye birincimizi olmuştu.  Bu sene de Türkiye birincimiz var. Artık bizim kurumumuza bir gelenek haline gelmesini istiyoruz.  Uzun yıllardır Eğitim kuruluşunun içindeyiz ve eğitim gönüllüsü bir kuruluşuz.  Bu anlamda başarılarımızın çok daha artacağına inanıyoruz.  Bu Sene yine YKS ilk 11’e ilk 5000’ne giren öğrencilerimiz mevcut. Onları tebrik ederim. Bu anlam ’da velilerimizin kayıt için yoğun ilgisinden dolayı çok teşekkür ederim” diye konuştu. 

KURUMLAR ARASI ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR 

Kurumlar arasında işbirliği protokolü imzalayarak çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Büyükaslan, “Girne Amerikan Üniversitesi olarak kurum ve kuruluşlarla protokollerimiz mevcut. Bunlardan bazıları da basına yansıdı. Çalışan kimliği olan herkes o indirimden yararlanabilir. Üst kademe değil bütün kademelere yönelik bir indirimimizdir. Bu süreçte dediğimiz gibi Türkiye geneli Genel müdürümüzün de yapmış olduğu anlaşmalar var. İlimizde kurumumuzla birlikte anlaşmalarımızı yapmaktayız” ifadelerini kullandı. 

DENKLİK ŞARTI ARANMAZ

Girne Koleji Van Kampüsüyle yurt dışında okumanın artık daha kolay olduğunu vurgulayan Büyükaslan, “Girne Amerikan üniversitesinde Girne kolejlilerine yönelik bu sene %75 koşulsuz şartsız burs imkânı var. Öğrencilerimiz bu burstan yararlanabiliyorlar. Bunun yanında Girne Amerikan Üniversitesinin 7 ülkede anlaştığı başarılı üniversiteler mevcut. İsteyen öğrencilerimiz Arizona üniversitesinde de eğitimlerine devam edebiliyorlar, çevrimiçi veya yüz yüze isterlerse seçeneklerden yararlanabiliyorlar. Dünya’nın ilk yüz üniversite içesinde yer alan Arizona üniversitesinde de okuyarak diploma sahibi olabilirler. Bu üniversiteden mezun olmanın şöyle bir avantajı var. İlk yüz üniversitenin içinde yer aldığı için diploması dünyanın her yerinde geçerlidir, denklik şartı aranmaz. Öğrencilerimiz böyle bir avantaja da sahip oluyor” ifadelerine yer verdi. 

ÖĞRENCİ VE VELİLELERİMİZLE AİLEYİZ 

Girne Koleji Van Kampüsünün fiziki anlamda diğer okullara göre çok daha iyi koşullara sahip olduğunu söyleyen Büyükaslan, “Fiziki olarak bizi öne geçiren söylemlerdir. Bunun yanında yıllardır gösterdiğimiz başarılar, üniversite veya fen liselerine yerleşme oranları, öğrencilerimizin dereceleri bu da velilerimizin okulumuzu seçmede bir etkendir. Okulumuzun en büyük özelliğinde güvenlik, öğrencinin izinsiz çıkmaması, öğrencinin girişinden çıkışına her şeye kadar bunun yanında bireysel takipler, öğrencinin akademik gelişimi, gösterilen gayret çaba birçok velimiz sabah öğrencisiyle evden çıkarken vedalaşır akşam yemeğinde görüşürler. Akşam yemeğinden sonra bir iki saat vakit geçirirler. Burada biz bir aileyiz. Anne ve babadan daha çok vakit geçiririz öğrencilerimizle, öğrencinin annesi babası yerine geçiyoruz, çocuklara katkı sağlayabileceğimiz bir aile ortamıyız. Eğitim gönüllüsü insanlarız. Eğitimci arkadaşlarımızı, öğretmen arkadaşlarımızı bu hassasiyetle seçiyoruz. İyi bir insan olarak her şeyden önce iti bireyler yetiştirme önceliğimizdir. İyi bir insan olarak yetişen her birey vatanına,  milletine de faydası olacaktır. Bizim önceliğimiz budur. Bunun içinde elimizde geleni yapmaktayız” şeklinde konuştu.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.