Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Girne koleji adından söz ettirmeye devam ediyor

23 Temmuz 2022
Girne koleji adından söz ettirmeye devam ediyor

Girne Koleji Van Kampüsü kurulduğu günden bu yana Van’da eğitim anlamında başarılara imza atarak isminden söz ettirmeye devam ediyor.

LGS Türkiye birincisi Girne Koleji Van Kampüsünden. Van’ın Edremit İlçesinde Bağlı Eminpaşa Mahallesi eski fidanlık yolu üzerinde yaklaşık 12 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan Girne Koleji Van Kampüsü alanında uzman öğretmenler, kaliteli hizmet yapısıyla Türkiye birincileri, yurt dışı eğitim şansı ve daha iyi bir eğitim için gecesini gündüzüne katarak çalışıyor.  


LGS TÜRKİYE BİRİNCİSİ SAFİYE ESEN OKULUMUZDAN MEZUN OLDU


Kentte eğitim anlamında yapılan çalışmalarla ilgili konuşan Girne Koleji Van Kampüsü Kurucu Müdürü Kıvanç Büyükaslan, “2022 yılı Türkiye LGS birincisi Safiye Esen Öğrencimiz okulumuzdan mezun oldu. Şuanda Türkiye’de en iyi okulları seçebilecek düzeyde kendisi, yıllardır bu başarımız devam ediyor, 2017 yılında Ahmet Kelebenç öğrencimiz yine Türkiye birincisi oldu. Birçok öğrencimizi Türkiye birincisi sayıyoruz, bu yıl Mehmet Ali Baki öğrencimizde sınavda bir başarıyla imza attı ve sadece sınavda bir yanlış yaptı, bizim nezdimizde Türkiye birincisi. Yine buna benzer İbrahim Öğrencimiz sadece iki soru yanlış yaptı, birçok öğrencimiz sınav anında heyecan yaparak bir veya iki yanlış yapabiliyor, öğrencilerimizin birçoğu bu şekilde başarıya imza attılar. Burada emeği geçen İlkokuldan bu yana eğitim anlamına destek veren herkestir, son bir yılda yapılan bir emekle bunlar başarılamaz. İlkokuldan bu yana emeği geçen herkese, ailesine, öğretmenlerine teşekkür ederiz” dedi. 

GİRNE KOLEJLERİYLE YURT DIŞINDA OKUMAK ARTIK DAHA KOLAY


Korona virüs salgını sürecinde uygulanan kısıtlamalarla öğrencilerin sınavlara hazırlıksız olduğunu söyleyen Büyükaslan, “Korona virüs salgını sürecinden çıkan öğrencilerimizin eksiklikleri vardı, bu nedenle çok yoğun bir çalışma temposu içeresinde ilerledik. Emeklerimizin karşılığını da bu yıl Türkiye birinciliğiyle taçlandırdık, bu da bizi mutlu eden başarılardan biri. Girne Kolejleri olarak 18 yıldır Eğitim alanında çalışıyoruz, yaklaşık 7 yıldır Özel Okul hizmeti veriyoruz. Girne Kolejleri olarak, Girne üniversitesi ile Van’da eğitim veriyoruz, daha önce başka bir marka adı altında eğitim veriyorduk, bu yıl Girne Kolejlerine geçiş yaptık. Girne Üniversitenin bize sağlamış olduğu bir çok imkan var. Eğitim sadece liseye kadar değil, liseden sonra artık üniversite eğitimi de ön plana çıkmalı, artık zamanımızda global bir eğitim mantığı var, Dünya artık küçük bir köy haline geldi, eskiden yurt dışında okumak hayal olan bir durumda ama şuan bu hayaller bazı imkanlarla çok kolay bir hale geliyor” diye konuştu.


GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİNE KOŞULSUZ, ŞARTSIZ YÜZDE 75 BURSLA OKUYABİLİRLER”


Girne kolejlerinde eğitim alan öğrencilerin Amerika Arizona Üniversitesi ve Girne Üniversitende yüzde 75 bursla eğitimlerinde devam edebileceğini belirten Büyükaslan, “Girne üniversitesi aynı zamanda Amerika’da Arizona üniversitesiyle birlikte çalışan bir üniversite, öğrencilerimiz isterlerse 9. Sınıfta hazırlık sınıfını bizde okuyorlar, 10. Sınıftan itibaren üniversite birim derslerini Arizona üniversitesinden alabilirler. Girne Kolejinde 12. Sınıftan sonra Arizona üniversitesinde 2 sınıftan başlayarak 3 veya 4 yıl içerisinde mezun olabiliyorlar. Arizona üniversitesi Dünya’da ilk yüz üniversite içerisinde yer alan bir üniversite ve diplomalarında da denklik şartı aranmıyor. Bu sayede öğrencilerimiz istedikleri bölümü Arizona üniversitesinde okuyarak diploma sahibi olabilirler. İsterlerse liseyi bitirdikten sonra Girne Amerikan üniversitesine koşulsuz, şartsız yüzde 75 bursla okuyabilirler. Girne Kolejlerinde öğrencilerimiz bu tür imkanlara sahipler” ifadelerini kullandı. 

“TECRÜBELİ, KALİTELİ, İLGİLİ VE DONANIMLI BİR ÖĞRETMEN KADROMUZ İLE ÇALIŞIYORUZ”


Veli ve öğrencilerin Girne Koleji Van Kampüsünden memnun olduğunu kaydeden Büyükaslan, “Özel okulların imkanları bir birinden farklı, kurumumuzu gezen velilerin ben mutlu eden sözü, ‘Hocam gezdiğimiz kurumlar içinde en donanımlı bina sizin’ buda bizi diğer kurumlara karşı bir adım öne çıkaran bir artımız. Ayrıca göstermiş olduğumuz başarılarda bunun güzel bir kanıtı, Türkiye birincisi çıkarmamız, birçok öğrencimizin fen lisesine yerleşebilecek puanı alması, buda kaliteli ve ilgili öğretmen kadromuzun olduğunun da göstergelerinden biridir. Öğretmen kadromuzu seçerken, öncelikle Girne Kolejlerinde genel bilgiliyle yaptıkları online veya telefon üzeri yaptıkları görüşmelerle genel müdürlüğümüzün onay verdiği öğretmenlerin daha sonra derslerini dinliyoruz, daha önce çalıştıkları okulları, referansları inceleriz, öğretmen alımında da sıkı bir elemeden geçtikten sonra öğretmenler kurumumuza alınır. Bu anlamda çok tecrübeli, kaliteli, ilgili ve donanımlı bir öğretmen kadromuz ile çalışmaktayız. Artık günümüzde öğretmen olmak yetmiyor, donanımlı bir öğretmen olma gerekiyor, bizde seçtiğimiz öğretmenleri, bu kriterlere göre seçiyoruz” ifadelerine yer verdi. 


“GİRNE KOLEJİ VAN KAMPÜSÜNDE YOK YOK”


Girne Koleji Van Kampüsünün 12 bin metrekarelik alanda kurulduğunu söyleyen Büyükaslan konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Binamız 12 bin metrekarelik alan üzerinde kurulu bir yapı, oldukça geniş, Anaokulumuz, İlkokulumuz, Ortaokulumuz, Fen lisemiz ve Anadolu lisemiz mevcut. Yarı olimpik yüzme havuzundan tutun, ahşap atölyemiz, jimnastik bale atölyemiz, iki adet kapalı spor salonumuz, bunların yanında yine bahçe ve açık spor sahamız, Müzik atölyemiz, bilgisayar atölyemiz gibi birçok atölyemiz mevcut. 350 kişilik konferans salonumuzda öğrencilerimiz bütün etkinliklerini rahatlıkla yapabiliyor, tüm etkinliklerimizi okulumuzda gerçekleştire biliyoruz. Şehrin gürültüsünden, kalabalığından uzak kalmasını istedik. Okulumuz yeşil alan içerisinde sessiz, trafikten, merkezin kalabalığından, öğrencilerin dikkatini dağıtabilecek kafeler gibi birçok etkenden uzak bir eğitim merkezi olarak tasarlanmış bir kurumuz” 


İYİ İNSANLAR YETİŞTİRMEK, BİZİM İLK HEDEFLERİMİZDEN BİRİ”


Kurulduğu günden bu yana Girne Koleji Van Kampüsünün eğitim anlamında birçok başarıya imza attıklarını ifade eden Büyükaslan, “Bizlerde Vanlı olduğumuz için, kendi memleketimiz için böylesi bir yatırım yapmak bizim için bir şeref ve bir mutluluk kaynağı. Özelikle ilimizin, eğitim anlamında ülke sıralamasını yükseltmek. eğitimci olarak hedeflerimizden biri. Bizler Van’da Türkiye birincileri çıkararak, öğrencilerimizin başarılarıyla gerek geçtiğimiz yıl, gerekse de bu yıl ilk 10 bine lisemizden de yerleşen öğrenciler, geçtiğimiz yıl mezun olan bir öğrencimiz, bu yıl bin 600 sıralamasında yer aldı, onları da tebrik ediyoruz. Bu yıl ilk 8 bine yerleşen öğrencimiz, ilk 20 içerisinde yer alan birçok öğrencimiz var, bu şekilde eğitim kalitesinin de artması ülkenin geleceği içinde iyi insanlar yetiştirmek, bizim ilk hedeflerimizden biri” dedi. 


GİRNE KOLEJLERİ OLARAK DİL EĞİTİMİNDE İDDİALIYIZ


Yabancı dil eğitimi anlamında iddialı olduklarını söyleyen Büyükaslan, “Sıralamalarda başarılı olan öğrencilerimize baktığımız zaman çok kitap okuyan öğrencilerimiz başarılı olmuştur. Girne Kolejleri olarak dil eğitiminde iddialıyız, bu anlamda da birçok yaz kurslarımız mevcut yaz kurslarımıza da öğrencilerimizi sportif anlamda, dil kursları anlamında kendilerini geliştirebilirler” şeklinde konuştu.

Kaynak:Tubitttum haber merkezi

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.