Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

İranlı turistler Çatak ilçesini keşfetmeye devam ediyor

14 Temmuz 2022
İranlı turistler Çatak ilçesini keşfetmeye devam ediyor

Kurban Bayramında alışveriş yapmak üzere Kapıköy Sınır Kapısından Van’a giriş yapan İranlı Turistler Çatak Belediyesi katkılarıyla ve Uluslararası Tubittum Dergisinin yurt dışında yaptığı tanıtımlar doğrultusunda Çatak ilçesine akın etti.

 Geçtiğimiz günlerde Van’ın Çatak ilçesinde bu yıl on birincisi düzenlenen "Kanispi, Ceviz, Bal, Alabalık ve Rafting Festivali"nde yüzlerce İranlı turist Çatak Belediyesi katkılarıyla ve çalışmalarıyla rafting heyecanını çatakda yaşamaya devam ediyorlar.

Festival sonrası çalışmalardan memnun olan İranlı turistler artık Van’a sadece alışveriş yapmak için gelmiyor aynı zamanda Çatak ilçesinde rafting heyecanı yaşamak için geliyor. 


Türkiye'nin saklı bahçesi Van, rafting tutkunlarının buluşma merkezi. Çatak ilçesi, Türkiye'nin dört bir yanından olduğu gibi uzak diyarlardan gelen misafirlerini de ağırlıyor. 


Çatak’ta rafting , 10 sene önce kaymakamlığın girişimleriyle başlatıldı ve kısa sürede adını macera tutkunları arasında duyurmayı başardı. Çatak ilçesinden geçen Botan Çayı, çözüm süreciyle birlikte rafting severlerin akınına uğruyor. Çatak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından başlatılan kurslar her yaştan vatandaş için ilgi odağı olurken, Botan Çayı’nın azgın sularında rafting öğrenmeye çalışanİranlılar, aynı zamanda şampiyonalara da hazırlanıyor. Çatak dereleri ve Botan Çayı’nın rafting için çok elverişlidir.  Hemen her gün Botan Çayı’nda rafting yapanları görebilirsiniz. Çatak Türkiye'nin her yerinden raftinge gönül verenleri bekliyor.

Kaynak:Tubitttum haber merkezi

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.