Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Takva: "Van TSO Ticaret yapmaz"

12 Temmuz 2022
Takva: "Van TSO Ticaret yapmaz"

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva ve meclis üyeleri ile yerel ve ulusal basınla bir araya gelerek arefe günü basına yansıyan habere ilişkin açıklamada bulundu.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, "oda meclis toplantısında üyelerinin kavga ettiği" yönündeki paylaşımların gerçeği yansıtmadığını belirtti.


Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, "oda meclis toplantısında üyelerinin kavga ettiği" yönündeki paylaşımların gerçeği yansıtmadığını belirtti.Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, kentteki bir otelde basın mensuplarıyla bir araya gelen Takva, bayram arifesinde odada yapılan meclis toplantısında, üyeler için bir sosyal tesisinin yapılması yönündeki talebin tartışmaya açıldığını söyledi.


Van TSO meclis toplantısında yaşanan tartışmalar ve silah çekilme iddiaları üzerine basın toplantısı yapan Van TSO Başkanı Necdet Takva, silahla meclise girilmesinin söz konusu olmadığını belirterek, görüntüleri de odaya saygı gereği paylaşmayacağını söyledi.


Bayram öncesi Van Ticaret Sanayi Odası (TSO), meclis toplantısı sırasında odaya sosyal tesis kazandırmak amacıyla görüşmeler yapıldı. Ancak yönetime yetki verilmesi yönünde maddenin görüşülmesi sırasında yaşanan tartışmaların yankıları sürüyor. 26 meclis üyesinin olayın bir seçim yatırımı olduğunu düşünmesi ve bir üyenin silahla meclise girdiğine yönelik yapılan açıklamalara dair TSO Başkanı Necdet Takva, yönetimiyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Tek amaçlarının üyelerine ve kente bir sosyal tesis kazandırmak olduğunu dile getiren Takva, amaçlarının yetki mecliste olduğu için yönetime verilmesi ve arsa tespiti için komisyon oluşturmak olduğunu kaydetti.


Böyle bir karar aldıklarında temel beklentilerinin bütün üyelerin teşekkür etmesi olduğunu dile getiren Takva, “Birçok kente baktığımızda sosyal tesisleri var. Bizim neden olmasın? Biz bu kararı getirdiğimizde teşekkür edilmesini bekliyorduk. Bu her meclis üyesi için geleceğe yönelik bir başarı hikayesiydi. Ancak maalesef bazı arkadaşlarımız bu başarı hikayesinde yer almak istemediler” dedi.


İlgili meclis yönetmenliğinden alıntılar da yapan Takva, “Burada karar da çıksa zaten yönetmenlikte bunun uygulanması çok net belirtiliyor. Yani başkan ya da meclis başkanın bireysel uygulayacağı bir karar değildir” diyerek, yapılanın tamamen şeffaf olduğunu kaydetti.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.