Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Yeşilsu Taş Konak Butik Otel Basınla Bir araya geldi

02 Temmuz 2022
Yeşilsu Taş Konak Butik Otel Basınla Bir araya geldi

Van'da Yerel ve ulusal basınla bir araya gelen Yavaş ailesi Yeşilsu Taş Konak Butik Otel, Kafe ve Restoran’ın tanıtımı yapıldı.

Yeşilsu Taş Konak işletme sahiplerinden ailesinin büyüğü İsmet Yavaş yaptığı açıklamada:“Van'da ilk bir tesis yapmaya çalıştık, bu konsepte yani birçok otel olabilir ilimizde ama farklı bir konsepte bir şey yapmaya çalıştık. Genelde doğal doğal bir ortam istedik, modern modemden daha uzak daha doğal şeyler istedik. Tesisimizi butik otel tarzı yaptık. Çünkü: Şu an resmiyette bir otel turizm alanı olmadığı için şuan rezidans olarak faaliyet göstereceğiz. Daha ileri zamanlarda Tuşba bölgesinde uygulanan turizm bölgesi kapsamına girdiğimizde ondan sonra otel ruhsatı veya yıldız olarak veya daha genişleyerek büyümeye hedefliyoruz.


Yavaş:"Testimizin ismi Yeşilsu Taş Konağı olarak onu baştan belirtmem gerekiyor. Tesisimizde 10 tane suit dairemiz mevcut. 8 tane 1+1 ve 2 tane de balayı odası ya da özel oda diyebileceğimiz yerimiz var. 65-75 ve 85 metre karelerden oluşan odalarımız var. Alt katımızda 400 metrekare bir alanımız var ve burayı da insanların vakitlerini geçirebilecekleri bir yer olarak tasarlıyoruz. Bunun yanında terasımız da mevcut. Odalarda yemek yapma olayımız yok. 


Daha çok ailelere hizmet eden bir yer. Sabah ve akşam yemeği olarak hizmet vermeyi planlıyoruz. Düğün nişan gibi etkinliklere ev sahipliği yapmayı hedefliyoruz. Taş ve ahşap üzerine binamız inşa ettik. Özellikle kış aylarında da rağbetin çok olmasını tahmin ediyorum. Testimiz yılın 12 ayı hizmet verecektir. Kış aylarında odalarımızda şömineli sobalar mevcut olacaktır. 


Merkeze çok bir uzaklığı yok zaten bir haftalığına tatil yapmak isteyen insanlar için bir saatlik yol çok da uzun bir yolculuk değildir. İki Nisan Caddesindeki Remax emlak ofisi üzerinden rezervasyon hizmeti yapılıyor. Sıfır komisyonlu bu hizmeti yapacağız. Sosyal medya hesaplarımızdan da profesyonel olarak çalışmalara başladık. İleride havuz yapmayı da planlıyoruz. Çocuk havuzu artı yanında büyük bir havuz yapma düşüncemiz var. 2021 yılında bu otelin yüzde 70 orandaki çalışmaları tamamlamıştık. 4,5 milyon civarında bir maliyetimiz oldu. Burada ilk etapta şu an 6 arkadaşımız da istihdam ediyor. Mutfak konusunda da gayet başarılı bir ekiple yolumuza devam edeceğiz.”dedi.

Kaynak:Tubitttum haber merkezi

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.