Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

MALEYSİA'DAN ASFALT GERİ DÖNÜŞÜ CİHAZI TEKNOLOJİSİNE ÖDÜL

17 Haziran 2022
MALEYSİA'DAN ASFALT GERİ DÖNÜŞÜ CİHAZI TEKNOLOJİSİNE ÖDÜL

Mucitler Amir Reza Eskandari ve Dr. Mehrdad Fojlaley asfalt geri dönüşüm cihazı mikrodalga teknolojisi Romanya’dan ödül aldı.

Asfalt geri dönüşüm cihazı mikrodalga teknolojisi ile Maleysia mucitler yarışmasında  Romanya'dan ve Türkiye mucitler derneğinden  ödül aldı. 

Mucit Amir Reza Eskandari;"Bu cihaz mikrodalga teknolojisi ile çalışıyor ve kısa zamanda atık asfaltları yeni asfalta dönüştürüyor... Asfalta direkt sıcak verdiğimiz zaman onun yapışkanlığı kayba oluyor ama bu teknoloji ile hiçbir katkı katmadan ve direkt sıcak vermeden asfaltı yeni asfalta dönüştürebiliyorsunuz. Asfalt pahalı olduğu için geri dönüşümü çok önemlidir ve atık asfalt çevreye tehlikelidir. Cihazın çıkış  emisyonu yoktur. Bu cihaz sabit ve bant modelinde yapılabiliyor. Geri dönüşüm süresi 30 dakikadır ve elektrik kaynağını arabadan alabilmektedir.

Bu cihaz; belediyeler, karayolları müdürlüğünde kullanılabiliyor... Bugünler çevre bakımı ve teknolojileri dünya genelinde çok önemli ve atık yönetimi onlardan biridir.

Bu cihaz mikrodalga teknolojiyle çalışıyor ve kısa zamanda atık asfaltları yeni asfalta dönüştürüyor.

Asfalta direkt sıcak verdiğimiz zaman onun yapışkanlığı  kaybı oluyor ama bu teknoloji ile hiç bir katkı katmadan ve direk sıcak vermeden asfaltı yeni asfalta dönüştüre biliyorsunuz."dedi.

Kaynak:Tubittum haber merkezi

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.