Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

ervannn

Tuşba Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi Açıldı

08 Haziran 2022
Tuşba Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Tuşba Kaymakamlığına bağlı Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında el sanatları sergisi düzenlendi.

Tuşba Kaymakamlığına bağlı Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında el sanatları sergisi düzenlendi.

İskele mahallesinde bulunan Tuşba Halk Eğitim Merkezi bahçesinde, resim, çini, seramik, tezhip vegiyim eserlerinin yer aldığı serginin açılışı katılımcılar  tarafından yapıldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde birçok branşta kurs açıldığı belirtilirken açılış öncesi bir konuşma yapan Tuşba Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yıldıray Tuncay, “Gün boyunca açık olacak olan sergiye halkın gösterdiği ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirterek,bununda hayat boyu öğrenmenin faaliyetlerinin farkında lığının bir göstergesi olduğunu söyledi. 


Van’ın hayat boyu öğrenme faaliyetlerine Türkiye’de katılım sıralamasında yer aldık. Görevimin ilk yılında halkın sergiye gösterdiği ilgi beni çok heyecanlandırdı ve çok mutlu oldum. Öğrencilerin başarısı sadece öğrencinin kendi çabalarıyla kazandığı bir şey değil, ailelerinin de bunda payı vardır. Onun için bu çalışmalara bu güne kadar destek olduğunuz gibi bundan sonra da özellikle hanımların gelmesini istiyorum. 


Umarım bundan sonraki bu güzel faaliyetleri Van halkıyla paylaşırız. 2021-2022 eğitim-öğretim yılı itibariyle açılan 500 kursa 8 bin kişi katıldı ve bu kursiyerlerden 6 bin 700 kişi sertifika aldı. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyor Sergimizin, tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.Düzenlenen programa Tuşba ilçe Kaymakamı Furkan Duman'ın eşi meliha Duman’nın yanı sıra Memur Sen İl Başkanı Mehmet Ali Uca, Tuşba Aile Destek Merkezi Müdürü Übeydullah Arvas, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bakır Bedevioğlu, Tuşba İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yıldıray Tuncay, Tuşba ADEM Müdürleri ve kursiyerler katıldı. Birbirinden güzel resimlerin, yoğun sabır isteyen tezhiplerin, maharet isteyen maskelerin ve ustalık gerektiren giyim eserlerinin yer aldığı sergide tüm stantları tek tek  gezerek kursiyer ve öğreticilerdenbilgi alan katılımcılar emeği geçen herkese teşekkür ettiler.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.