Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van’da Gençler AB için bir araya geldi

07 Haziran 2022
Van’da Gençler AB için bir araya geldi

9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında Van TSO AB Bilgi Merkezi “AB Simülasyonu” Avrupa Birliği’nin 2022 yılını “Gençlik Yılı” ilan etmesi üzerine, bu yıl etkinlikler “Umudumuz Hep Genç” sloganı ile gerçekleştiriliyor.



9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında Van TSO AB Bilgi Merkezi “AB Simülasyonu” Avrupa Birliği’nin 2022 yılını “Gençlik Yılı” ilan etmesi üzerine, bu yıl etkinlikler “Umudumuz Hep Genç” sloganı ile gerçekleştiriliyor.


Van Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Van AB Bilgi Merkezi ise Avrupa Birliği Simülasyonu ile bir program düzenledi.


Van TSO Rifat Hisarcıklıoğlu Salonunda gerçekleştirilen etkinlik iki gün sürdü. Programın açılış konuşmasını yapan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Gençlere seslenerek Van TSO ve Van AB Bilgi Merkezi olarak düzenlediğimiz ve 2 gün sürecek “AB Simülasyonu” programına hoş geldiniz şeref ifadesini kullandı. 


Takva, Barış ve dayanışmanın sembolü 9 Mayıs Avrupa Günü, Türkiye’de birbirinden renkli ve anlamlı etkinliklerle kutlanıyor. Avrupa Birliği’nin 2022 yılını “Gençlik Yılı” ilan etmesi üzerine, bu yıl etkinlikler “Umudumuz Hep Genç” sloganı ile gerçekleştiriliyor.


Van TSO AB Bilgi Merkezi olarak bu yıl Avrupa Birliği’nin Gençlik Yılı ilanı ile birlikte farklı etkinlikler yapmayı planladık. Öğrencilerle yaptığımız iklim elçileri programının yanı sıra bugün burada “Avrupa Birliği Simülasyonu” çalıştayı ile sizlerle bir aradayız. Çok değerli bir çalışma ile aramızda bulunan hocalarımızla yapacağınız bu programın çok verimli geçeceğine olan inancım tamdır. 


Van Ticaret ve Sanayi Odası Bölgesinde Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonunun en önemli partneridir. Ortak yürüttüğümüz çalışmalarımızda bugüne kadar her zaman başarılı sonuçlar elde ettik. Çiftçiler, sanayiciler, KOBİ’ler, öğrenciler, akademisyenler, kadınlar, gençler, çocuklar, dezavantajlı tüm gruplar, kısacası toplumun tüm kesimleri çalışmalarımızda bizim hedef kitlemizdir. Onlarla çalışmak, bir arada olmak Van AB Bilgi Merkezi’nin en önemli görev tanımlarından biridir. 


Bugün de burada 2 gün sürecek çalışmada, her biriniz birer Avrupa Parlamentosu Parlamenti olarak görevler alacaksınız. Bu sizlerin hayata atılmasında çok önemli bir deneyim olacaktır. Bu kapsamda AB simülasyon çalışmasının amacı katılımcıların diplomasi, uluslararası ilişkiler ve AB hakkında bilgi edinebilmelerini sağlamaktır. Söz konusu AB simülasyon çalışması eleştirel düşünme, takım çalışması ve liderlik yeteneklerine ek olarak araştırma, konuşma, dinleme, tartışma ve yazma becerilerini de içerir ve öğretir. Bu doğrultuda Simülasyon çalışması katılımcıların AB’nin yapısını, karar alma mekanizmalarını tecrübe ederek öğrenmelerini sağlamayı amaçlamaktadır. 


Programın siz gençlerle çok güzel geçeceğine inanıyorum. Hepinizin halkın birer temsilcisi olarak parlamentoda güzel çalışmalar yapacağına inanıyorum. Gençlerin olduğu yerde hareket vardır, üretim vardır güzel çalışmalar vardır. Davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.” dedi.


Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden 75 öğrencinin katıldığı program iki gün sürdü. Katılımcılar, AB Parlamentosu’nda temsil edilen siyasi grupların delegeleri olarak, çeşitli ülkeler adına programa dahil olacaklar ve hem seçildikleri ülkelerdeki siyasi kanaati hem de temsil ettikleri siyasi hareketin ilgili konuya dair görüşlerini ortaya koydular.

Katılımcılara sertifika verilen simülasyon eğitimi oturumlarını Prof. Dr. Mustafa Nail Alkan, Dr. Levent Ersin Orallı, Ceren Urcan ve Av. Sibel Elikara yönetti.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.