Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Son dakika: Canan Kaftancıoğlu tutuklanıyor...

31 Mayıs 2022
Son dakika: Canan Kaftancıoğlu tutuklanıyor...

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun üç davadan aldığı ceza Yargıtay tarafından onandı. 4 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırılan Kaftancıoğlu'na siyasi yasak da getirildi. Kaftancıoğlu'nun aldığı cezalar nedeniyle bugün saat 11.30’da gerekli işlemlerin yapılması için İstanbul Adliyesine gideceği öğrenildi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması sonrasında 2019 yılında mahkumiyetine karar verilen davayla ilgili olarak temyiz incelemesini tamamladı.


Daire heyeti Kaftancıoğlu'na, "Kamu görevlisine alenen hakaret etme" suçundan verilen 1 yıl 6 ay 20 gün ile "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni alenen aşağılamak" suçlarından verilen 1 yıl 8 ay hapis cezalarını onadı.


Yargıtay, Kaftancıoğlu'na "cumhurbaşkanına alenen hakaret etme" suçundan verilen 2 yıl 4 aylık hapis cezasını ise 1 yıl 9 aya indirdi ve "düzeltilerek onanmasına" hükmetti.


Öte yandan Yargıtay, Kaftancıoğlu'na "silahlı terör örgütü propagandası yapmak" ile "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçlarından verilen toplam 4 yıl 2 aylık hapis cezasını ise bozdu.


Böylece Kaftancıoğlu'nun toplam üç ayrı suçtan aldığı 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezaları onandı.


Hapis cezasının yanı sıra Kaftancıoğlu'na siyasi yasak kararı uygulanmasına da karar verildiği bildirildi.


POLİS HAREKETE GEÇTİ


Kaftancıoğlu'na verilen cezalar nedeniyle polisin harekete geçtiği öğrenildi. Polisin bugün Kaftancıoğlu'na operasyon düzenleyerek gözaltına alınacağı belirtilmişti. Ancak Kaftancıoğlu'nun polis operasyon yapmadan bugün saat 11.30’da gerekli işlemlerin yapılması için İstanbul Adliyesine gideceği öğrenildi.


Kaftancıoğlu’nun daha önce işlediği bir suç bulunmuyor. Aldığı cezanın infazı üç yılın altına düşüyor. Dolayısıyla açık cezaevine girecek ve denetimli serbestlik şartıyla serbest bırakılacak.


KAFTANCIOĞLU'NDAN FLAŞ AÇIKLAMA


Sosyal medyada kendisini hedef gösteren bir tweeti alıntılayan Kaftancıoğlu şu açıklamaları yaptı:

İnatla bana “devlet düşmanı” yakıştırması yaparak algı oluşturmaya çalışan trol ve troliçeler; eğer bir şeye düşman olacaksam AKP’ye düşman olurdum ki onu bile olamam. Ruhumda yok çünkü, aynen sizlere bile düşman olamadığım gibi:)


Düşmanlık sizde kalsın, nereden gelirse gelsin yanlış olanı eleştiri hakkı bende İftira,hakaret,küfür, yalan dolanla iş yapanlara düşmanlık edersem eğer size benzerim ki hayatta en korktuğum şey bu olsa gerek Canlı, doğa ve vatan sevgimi ölçmeye ise ne aklınız ne de ufkunuz yeter.

Kaynak:krt haber

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.