Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Yatırımcı Say: "Hedefimiz paramızı ülkede tutmak"

26 Mayıs 2022
Yatırımcı Say: "Hedefimiz paramızı ülkede tutmak"

Van Organize Sanayi Bölgesinde 2019 yılında açılan GSM Granit Fabrikası yurt dışından gelen blokların üretim sürecini Van’da tamamlayarak ülke ekonomisine katkı sağlıyor.Van Organize Sanayi Bölgesinde 2019 yılında açılan GSM Granit Fabrikası yurt dışından gelen blokların üretim sürecini Van’da tamamlayarak ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Van Organize Sanayi Bölgesinde 2019 yılında açılan GSM Granit Fabrikası yurt dışından gelen blokların üretim sürecini Van’da tamamlayarak ülke ekonomisine katkı sağlıyor.Van Organize Sanayi Bölgesinde 2019 yılında açılan GSM Granit Fabrikası yurt dışından gelen blokların üretim sürecini Van’da tamamlayarak ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Van OSB’de hizmet veren GSM Granit İran’dan bloklar galinde getirilen taşları sanata dönüştürerek granite dönüştürüyor. Blok halinde getirilen taşlara farklı desenler veren Granit Fabrikası Van’da yaptığı üretimle ülke ekonomisine katkı sunmayı ve istihdam alanını arttırmayı hedefliyor. 


Van’da yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren GSM Granit işletmecisi Muhammed Say, “2019 yılından buyana Van Organize Sanayi bölgesinde üretim yapmaktayız. Bu tesisimiz Türkiye de dört adet bulunan tesislerinde bir tanesidir. Bu tesisimizde Granit, nokta kesim haline kadar çalışma sürecini tamamlamaktayız. Bu işlem hacminde Türkiye’de bölgesel anlamda çalışan tek firmayız bunun dışında İzmir Bergama bölgelerinde bulunan fabrikalarla da etkileşim halindeyiz” dedi. 


“Amacımız Türk malı algısını oluşturmak”

Açılan ilk fabrika ile iç pazara daha çok ağırlık verdiklerini söyleyen Say, “Türkiye’nin iç piyasalarına ve kısmı olarak ihracatla çalışmaktayız şuan için tabi ki hedefimiz ihracat ağırlığımızı arttırıp Türk malı algısını oluşturmak. Bu taşlarımızda özel teknoloji kullanmaktayız, bu teknoloji sadece bize ait olan bir teknoloji ünüdür. Kullandığımız teknikle birlikte taşlarımız zaman geçtikçe daha da kıymetli hale gelmektedir. Yani yüzeydeki ki kaliteleri daha fazla arttırmaktadır. Kullandığımız makine hatlarımıza kadar tamamen bizim kendi üretimimiz olduğu için tüketiciyi düşünerek tasarlanmıştır. Hedeflenen özel renk serileriyle birlikte dünyada emsali olmayan özel sütünler ve plakalar oluşturulacaktır” diye konuştu. 


“Paramız kendi ülkemizde kalacak”


Hindistan’da üretilen özel granitlerin emsalinin artık Van’da üretildiğini belirten Say, “Siyah granit olarak baktığınız zaman emsal olan ürünlerde şuan aylık olarak ortalama 200 konteyner civarında ithal ürün ülkemiz giriş yapmakta ve rakamsal olarak 7 milyon Dolar civarında yurt dışına para aktarıyoruz. Biz biraz da burada milliyetçi bir yapı sergileyerek paramızı ülkede tutmak için mücadele ederek hem rekabet anlamda fiyatlarımızı emsal fiyatların olan taşın çok altında tutacağız, hem kalite olarak daha üst düzey bir kalite olacak ve paramız cebimizde, ülkemizde, kendi sermayemizde kalmış olacaktır. Biz paramızı dışarı aktarmamış olacağız, hedefimiz bu yönde tabi ki, bu hedefimiz de halkımızın desteğiyle olgunlaşmış oluruz” ifadelerini kullandı. 


“Tüketen toplum değil üreten bir toplum olmalıyız”


Bölgede ilk defa böyle bir çalışmanın yapıldığını ifade eden Say, “Bölgede tek olan bir tesis, bu tesisin tabi ki hedefleri var. Bu hedeflerin içerisinde de fabrika sayısı ve istihdamı artırmak var. Bunlar tabi ki zamanla oluşabilecek unsunlardır. Biz şuanda üç yıllığını tamamlanmış bir fabrika olarak ikinci fabrikayı 2022 yılında açmış olacağız. Üçüncü fabrika için çalışmalarımız devam edecek inşallah renkli gruplarımızla üçüncü fabrikamızda ihracata ve iç piyasaya sürmüş olacağız. Tesisimizde 15 kişilik bir kadroyla çalışıyoruz. 


Bizim işimiz insan gücünden ziyade makine gücüyle yapılıyor, ağır uygulamalar ama istihdam serüvenine bakacağınız zaman bu taşın üretimiyle binlerce insana fırsat tanımış oluyoruz. Bu taşı üreterek iç piyasaya destek oluyoruz ve iç piyasada kalkınmış oluyor. Bu kalkınma hareketiyle birlikte sektör kendi içinde istihdamı artırmış oluyor.  Biz aslında bu halkanın ilk kıvılcımını başlatmış oluyoruz. Bu anlamda ülkede yatırım anlamında gençlere yer verilmesi, onlar için zemin oluşturulması gerekiyor, tüketen bir toplum değil üreten bir toplum mantığıyla ülkemize daha iyi fayda sağlayabiliriz” şeklinde konuştu. 

Kaynak:Van Gazetesi

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.