Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Kılıçdaroğlu, "5'li çetelerden bu milleti kurtaracağız

24 Mayıs 2022
Kılıçdaroğlu, "5'li çetelerden bu milleti kurtaracağız

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor. Kılıçdaroğlu, "5'li çetelerden bu milleti kurtaracağız. Sözümüz söz..." dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye seslendi. Kılıçdaroğlu, "Bahçeli cebinde #dolar mı taşıyor yoksa Türk Lirası mı? Bahçeli hala kalkıp da TL'yi itibarsızlaştıran bir iktidara destek veriyorsa orada bir sorunumuz var demektir." ifadelerini kullandı.Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının satır başları şöyle oldu: 


Selanik'ten nar ağacından gelen hepimiz için çok değerli. Mustafa Kemal Atatürk'ün hepimiz için neler yaptığıını tarih biliyor. Böylesine bir lidere sahip olduğumuz için hepimiz gururlanıyoruz. Atatürkçülük geçmişten ders çıkarıp sağlıklı geleceği inşa etmek demektir. Geçmişten ders çıkarıyoruz, sağlıklı geleceği herkes için inşa etmeye çalışıyoruz. Bizim gibi düşünmeyenler de özgürce yaşayacak. Hiçbir şekilde bir baskıyı asla kabul etmedi. Sivas'tan, Erzurum'dan, Amasya'dan başlayarak Ankara'ya kadar süren mücadele. İzmir'de iktisat kongresi, ülkeyi kalkındırmak için. Osmanlı'dan devralınan devasa borç yükü. 


Ülkeyi fabrikalarla, demiryolları ile donattılar. Osmanlı'nın borcunu son kuruşa kadar ödediler. Hiçbir egemen gücün karşısında asla eğilmediler. Biz onların çocuklarıyız.


Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun. Yaralanan 4 asker sağlığına kavuşurlar. AK Parti'nin toplantısına giden 3 üniviersite öğrencisi hayatını kaybetti. Başsağlığı diliyoruz. 41 kişi de yaralandı. İnşallah sağlıklarına kavuşurlar.


Bir ülke bilgiyle yönetilir. Geldiğimiz noktada Türkiye'nin iyi yönetilmediğini görüyoruz. Bütün vatandaşlarıma çalıştığı alan ne olursa olsun seslenmek isterim, siz de görüyorsunuz ben de görüyorum. Türkiye iyi yönetilmiyor. O kadar havai bir yapı var ki, gerçeklerden o kadar kopuk bir yapı var ki eleştiri geldiği zaman gözlerime bakın diyorlar. Biz sizin gözünüze, boyunuza, endamınıza, diplomanıza da baktık: Siz bu ülkeyi yönetemiyorsunuz. Türkiye ilk kez kriz yaşamıyor, bu krizlerden çıktı. 


Tam bir ekonomik, sosyal buhranla karşı karşıyayız. Saray, ekibi ne kadar farkında emin olun bilmiyorum. Vatandaştan kopan, derdini dinlemeyen bir yönetim Türkiye'de var olan sorunları çözemez, çözemiyor. Devlette liyakat sistemini bitirirseniz devleti içten içe çürütürsünüz. Geldiğimiz nokta budur. Kimin ne yaptığı belli değil.2018'de başlayan kriz ekonomik buhrana dönüştü. Saray bunun ne kadar farkında bilmiyorum. Vatandaştan kopan, derdini dinlemeyen bir yönetim var olan sorunları çözemez. Devlette liyakat sistemini bitirirseniz, devleti çürütürsünüz. Devlette kimin ne yaptığı, hangi kararı aldığı belli değil. İlk kez Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanan derin ekonomik bunalım içinde, dar gelirliden alıp üst gelir grubuna kaynak aktaran bir yönetim görüyorum. İnsanlara pazara çıkamıyor, alışveriş yapamıyor. Bu tablo cumhuriyet tarihinde ilk kez yaşanıyor.


Bahçeli cebinde dolar mı Türk lirası mı taşıyor? Merak ediyorum. Bahçeli, hala Türk lirasını itibarsız hale getiren iktidara destek veriyorsa orada bir sorun var deriz. 


Vatandaştan alıyorsun, bir avuç kişiye aktarıyorsun. 


Anapara faizi geçti. Yıllardır ifade ediyorum. Bunun adı tefeciliktir diye. 


MALTEPE MİTİNGİ 


Güvenlik güçlerine yürekten teşekkür ediyoruz. 3600 ek göstergeyi de vereceğimizi söylüyoruz.


Yüzbinler aş, iş, eşitlik, her evde huzur olsun istiyordu. Yüzbinlerin ortak sesiydi. Yüzbinler aracılığıyla milyonlara seslendik. Söz verdik: Haramilerin saltanatını yıkacağız. Hiçkimse en ufak bir endişe taşımasın; sözümüz söz; haramilerin saltanatını yıkacağız.


Bize güvenin, bizim arkamızda kara bir leke yok. Birilerinin önünde boyun eğmeyiz. 84 milyonun çıkarını savunuyoruz. Birileri telefon etti diye papazı teslim ettiler. Bizim dönemimizce Türkiye asla böyle bir ayıbı yaşamayacaktır. Hiç kimse merak etmesin siyasallaşmış yargıyla, mafyayla fotoğraf çektirenlerle, uyuşturucu baronlarıyla, paramiliter yapılarla, yandaşlarıyla, beslemeleriyle ancak ve ancak biz kavga ederiz. 


İşi de aşı da bu ülkeye getireceğim. Maltepe Meydanı'nda söz verdim: Aile destekleri sigortasını getireceğiz. Bu topraklarda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, her evde huzur olacak. Bizim iktidarımızda hiçbir fakirin fukaranın elektriği kesilmeyecek. 

Kaynak:krt haber

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.