Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

ervannn

BEN GİRİŞİMCİYİM İŞ FİKRİ VE GİRİŞİMCİLİK YARIŞMASI’NIN ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

22 Mayıs 2022
BEN GİRİŞİMCİYİM İŞ FİKRİ VE GİRİŞİMCİLİK YARIŞMASI’NIN ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi sınırları içerisinde yer alan Van Teknokent ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) iş birliğinde yürütülen "Ben Girişimciyim İş Fikri ve Girişimcilik" yarışmasında dereceye girenlere ödülleri gerçekleştirilen törenle verildi. 


Van Evliya Çelebi MTAL Uygulama Oteli Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda, üniversite olarak temsil ettikleri kurumlarda girişimcilik ekosistemini geliştirmeyi, gençleri teknoloji odaklı girişime teşvik etmeyi, bu yolla parlak fikirlerini ürüne dönüştürerek katma değer yaratmalarına destek olup bölge ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade eden ve girişimciliğin en temel üç faktörünün yetenek, cesaret ve bilgi olduğunu dile getiren Şevli, konuşmasına şöyle devam etti; “Bu tür yarışmalarda gençlerimizden cesaretli olmalarını bekliyoruz. Sosyal yaşamı güzelleştirdiğiniz gibi iktisat alanını da güçlendirmenizi istiyoruz. Bu temenni ve dileklerle bizlere güç vereceğinizi ümit ediyor, oluşturacağınız iş alanlarıyla kent ekonomisinde söz sahibi olacağınıza inanıyor ve güveniyoruz. Üniversite olarak, ilimizde ve çevre illerde bulunan katma değer oluşturma potansiyeli yüksek iş fikirlerini de oldukça önemsiyoruz. Bu doğrultuda bugün burada gerçekleştirdiğimiz ödül töreninin de değerli bir gösterge olduğunu düşünüyoruz.”

Bu yarışma ile; Teknoloji geliştirme içerikli, ticari değer taşıyan projeleri olan girişimci adaylarının, takımlar halinde projelerini hayata geçirmelerinin teşvik edildiğini, bu anlamda yeterli miktarda finans kaynağı bulamadığı için iş fikrinin prototipini üretemeyen girişimci adayı takımların, bu yarışma ile projelerinin ilk doğrulama versiyonlarını geliştirme fırsatına sahip olduklarını da dile getiren Rektör Şevli; “Ben Girişimciyim Yarışması, iş fikrinin önce bir prototipe, ardından da ülkemize katma değer oluşturacak ürünlere dönüştürülmesine alt yapı hazırlamayı amaçlamaktadır. Yarışma ülke genelinde gerçekleştirilecek olup, TRB2 Bölgesinde yer alan Van, Bitlis, Hakkâri ve Muş illeri öncelikli bir hakka sahip olacaklardır. Yarışmaya başvuran girişimci adaylarımız, iş birliği kapsamında oluşturulan Lab One Prototipleme atölyesini ve Start One Kuluçka merkezini de kullanabileceklerdir.” sözlerini kaydetti. 

Rektör Şevli sözlerine; “Bugün imzalanan 2022 yılı protokolünün Üniversitemize, kentimize, kent paydaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor; sözlerime son verirken bu faydalı organizasyona emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, gösterdikleri çabalardan dolayı kendilerini tebrik ediyor ve tüm gençlerimizi girişimcilik yarışmasına başvurmaya davet ediyorum. Bu temenni ve dileklerle bizlere gençlerin bize güç vereceğini ümit ediyor, oluşturacağınız iş alanlarıyla kent ekonomisinde söz sahibi olacağınıza inanıyor ve güveniyoruz.” şeklinde son verdi.

Girişimcilik ekosisteminin tüm bileşenleriyle gelişmesi amacıyla, sürece dâhil olan bütün paydaşlarla koordineli şekilde çalıştıklarının altını çizen DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray da konuşmasında; “Bu yarışma örneğinde olduğu gibi bölgemizde girişimcilik kültürünü geliştirmeye çalışırken öte yandan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında ilimizde projelerimizi hâlihazırda idame ettiriyoruz. Bu programımız kapsamında Van Yüzüncü Yıl Üniversitemizde, Van'da ve hatta bölgede inovasyon merkezi olacak ve Üniversite kampüs alanı içerisinde kurulan INNOVAN Girişimcilik Merkezimiz ile girişimcilerimizin ihtiyaç duyacağı fiziki ve teknik altyapıyı hazırlıyoruz. Üniversitemizle kısa süre içerisinde merkezimizin açılışını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Benzer şekilde girişimcilik ekosisteminin yatırımcı ayağını da bölgemizde aktif hale getirmek ve startup yatırımcılık kültürünü geliştirmek adına bölgemizde bir yatırımcı ağı kurmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Van Teknokent işbirliği ile düzenlenen Ben Girişimciyim, İş Fikri ve Girişimcilik Yarışması'nda birinciliğe Result Lab Al Projesi ile Meryem Doğan layık görülürken, ikinciliği Heysem Projesi ile Melike Tuba Altun, üçüncülüğü ise Tetra Cella Projesi ile Prof. Dr. Yasin Tüllüce kazandı. 

Dereceye giren girişimcilere ödüllerinin verilmesinin ve Rektör Şevli ile Genel Sekreter Güray tarafından yeni dönem protokolünün imzalanmasının ardından paneller ile devam eden programa, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli’nin yanı sıra İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, Doğu Anadolu Ajansı Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer, Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Eren Görsel Görmen, Teknokent Müdürü Öğr. Gör. Yasemin Yetkin ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve birçok girişimci iştirak etti. 


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.