Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

ervannn

VASKİ, ÖĞRENCİLERİ “MERKEZ İLERİ BİYOLOJİK ATIKSU ARITMA TESİSİ”NDE AĞIRLADI

21 Mayıs 2022
VASKİ, ÖĞRENCİLERİ “MERKEZ İLERİ BİYOLOJİK ATIKSU ARITMA TESİSİ”NDE AĞIRLADI

VASKİ Genel Müdürlüğü, kentteki farklı okullardan çok sayıda öğrenciyi “Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi”nde ağırladı.

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, kentteki farklı okullardan çok sayıda öğrenciyi “Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi”nde ağırladı. VASKİ Genel Müdürlüğü, kentteki öğrencilerin çevre bilinci gelişimine katkı sağlamak amacıyla Van Gölü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Yıldırım Beyazıt Mesleki Teknik Lisesi öğrencilerini atıksu arıtma tesisinde konuk etti. 


Öğretmenleri eşliğinde tesisi gezen öğrenciler, atık suyun arıtılma süreci hakkında detaylı bilgi alma ve inceleme imkânı bulurken, VASKİ Genel Müdür Yardımcısı Emre Eşme ve VASKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı teknik personel ve öğretmenler de eşlik etti. Atıksu arıtma sürecini yakından izleme fırsatı bulan öğrenciler, tesisle ilgili sorularını yetkili personele yönlendirerek atıksu arıtımı hakkında bilgi sahibi oldu.


“ÖĞRENCİLERİ TESİSTE AĞIRLAMAKTAN MUTLULUK DUYDUK”


Tesiste gerçekleştirilen ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan VASKİ Genel Müdür Yardımcısı Emre Eşme, tesislerimizi yakından görmek ve incelemek isteyen öğrencileri tesiste ağırlamaktan mutluluk duyduklarını aktardı. Genel Müdür Yardımcısı Eşme, devamında sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğrencilerimizin çevre bilincinin geliştirilmesi yönünde tesisimizi ziyaret ederek bilgilenmeleri geleceğimiz açısından büyük önem taşıyor. Özellikle iklim değişikliğinin küresel boyutta gündemde yer aldığı bir süreçte yetkili personelimiz bu konuda öğrencilerimizi, küresel/bölgesel/kentsel alanlarda iklim değişikliğinin etkileri ve göstergeleri kapsamında kurumumuzun atıksu yönetimi hakkında bilgiler aktardı. Ayrıca Atıksu arıtımı özelinde son teknoloji ile donatılan merkez ileri biyolojik atıksu arıtma tesisimiz hakkında genel bilgiler ele alınarak, atık suyun ilk prosesten son prosese kadar temizlenme aşamalarını paylaşarak, bilgilendirdi. Bu minvalde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz başta olmak üzere okul yönetimlerimiz ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. İlimiz açısından büyük öneme sahip tesisimize bu tür gezileri programlı bir şekilde sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.