Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van gölü Belediyeler Birliği Toplantısı Gerçekleşti

16 Mart 2022
Van gölü Belediyeler Birliği Toplantısı Gerçekleşti

Van gölü Belediyeler Birliği toplantısı bölge Valileri ve belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. 

Van gölü Belediyeler Birliği toplantısı bölge Valileri ve belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. 

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gülşen Orhan:"Van Gölü koruma eylem planı programı vesilesiyle Van ilinde bulunuyoruz. Belediyeler birliğinin kuruluşu bizler için önemlidir. Van Gölünün korunması ve güç birliği bizler için çok önemlidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın kıymetli Eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde Başlayan Vangölü Koruma Eylem Planına geçen yıl Haziran ayında start verildi. 


Bu süreç boyunca büyük mesafe alındı. Atıksu Arıtma tesisi devreye sokularak En büyük kirlilik kaynağı bertaraf edilmiş oldu. Katı Atık Bertaraf tesisi ve bir çok aktarma istasyonu hayata geçmiş oldu. Dip çamur temizliği Büyükşehir tarafından başlatıldı 24 Bin Metreküp kadar çıkarılmış oldu. Belediyelerimiz, STK larla birlikte sürece dahil oldular. Buradan herkese çok teşekkür ediyorum. Tatvan'da liman temizliği başlamış oldu. En önemli çalışmalardan biri olan sıfır atık yönetimi başlamış oldu. İnşallah. Tertemiz bir Van Gölüne sahip olacağız."dedi.


Katılım sağlayanlar: Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Mehmet Fatih Çelikel, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Kavakbaşı Belediye Başkanı Veysi Oğuz, Ovakışla Belediye Başkanı Abdurrahim Altındal, Yolalan Belediye Başkanı Kerem Çabuk, Adilcevaz belediye başkanı Necati Gürsoy, Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Gürsoy, Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas, Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu, İpekyolu Kaymakamı Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, Bitlis il Özel idaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Çevre ve şehircilik il müdürü Ali Kemal Atlı, Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, Hizan Belediye Başkanı Cezail Aktaş, Mutki Belediye Başkanı Vahdettin Barlak, Aydınlar Belediye Başkanı Mehmet Arif Tuşun, Günlük Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy katılım sağladı.



Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.