Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Ehmedê Xanî Dernek Başkanlığına Meral Ayhan seçildi

28 Şubat 2022
Ehmedê Xanî Dernek Başkanlığına Meral Ayhan seçildi

Van'da ünlü Kürt edebiyatçı ve bilim insanı Ehmedê Xanî (Ahmed-i Hani) adıyla yaklaşık 7 yıldır faaliyet gösteren Ehmedê Xanî Derneğinin 3.Olağan kongresinde dernek başkanlığına Meral Ayhan seçildi.

Van'da ünlü Kürt edebiyatçı ve bilim insanı Ehmedê Xanî (Ahmed-i Hani) adıyla yaklaşık 7 yıldır faaliyet gösteren Ehmedê Xanî Derneğinin 3.Olağan kongresinde dernek başkanlığına Meral Ayhan seçildi.

   Dernek binasında gerçekleştirilen kongre, üye çoğunluğunun sağlanmasıyla başladı. Tek liste ile gidilen seçimde yeni Yönetim Kurulu Üyeleri, Yedek Üyeler ve Denetim Kurulu Üyeleri belli oldu.

Seçimde Ahmedi  Xani derneği başkanı olan Cihat İLÇİN görevi Meral Ayhan’a devretti.


Van İş Kadınları Derneği (VİKAD) Başkanlığı ve Başkale (elbak) yardımlaşma dayanışma ve kalkınma

Derneğinin başkanlığını ’da aktif olarak yürüten Başkan Meral Ayhan açıklamasında:

Derneğimiz de bu güne kadar yaptığı hizmet ve fedakârlıklardan ötürü eski yönetime sonsuz teşekkürlerimi sunar, bundan sonraki süreçte yapacağımız çalışmalarda desteklerini esirmeyeceklerinden eminim. 


Ailenin ileri gelenlerinden ve eski baro başkanı merhum Av. Hüsnü Ayhan’ın kızı olarak ve Xani ailesine mensup bir birey olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Ayhan; birbirine tutunarak birlik olmak, örf, adet, gelenek ve göreneklerimizi her ortamda yaşatarak, kendi kültürümüzden kopmadan ailemizin birlik ve beraberliği için çalışacağız dedi.Kongrede konuşan Cihat İlçin; Yeni yönetime başarılar dileyerek, ayrıca bugün katılımda bulunan bizi yalnız bırakmayan dernek üyelerimize de ayrıca teşekkür ederim. Biz bir aileyiz Xani ailesi ve derneğinin her zaman yanında olacağız. Ailemiz ve derneğimiz için hayırlısını temenni ederim dedi.


Yönetim Kurulu Asil Üyeler:

Meral Ayhan, Davut Turan, İzzet Kayık, Hakan İlçin, Şaban Sevinç, Cihan Durmuş, Ferzende Kaynak

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler:

Musa Turan, İnan Gülmez, Enes Demirtosun, Star Dilek, Cevher Berge, Tevfik Bayık, Mıraz Sevinç

Denetim Kurulu Asil Üyeler:

Bekir Avar, Vahap Başaran, Cüneyt Berge

Denetim Kurulu Yedek:

Mehmet Can, Tahir Yücel, Mustafa Güven




MERAL AYHAN KİMDİR?

1970 yılında Van’ın Başkale ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğretimini başkale’de tamamlayan Meral Ayhan.2007 yılında Eskişehir Anadolu üniversitesi sosyal bilimler ile işletme fakültesi mezunu Y.yıl üniversitesi Pedagojik Formasyon Öğretmenlik eğitimi aldı.

1992 yılında yaklaşık 2 yıl Van iller bankasında görev aldıktan sonra 1998 yılında ticarete atılarak kırtasiye ve hizmet sektöründe yer aldı.

2005 yılında Van Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminde Doğu ve Güneydoğu’da ilk kadın meclis üyesi olarak iki dönem görev yaptı.

2008 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar birliğine bağlı Van ticaret ve Sanayi odasında kadın girişimciler kurulunun kuruculuğunu ve 3 dönem başkanlığını yürüttü. 

2008 yılında Van iş Kadınları derneğini kurdu ve hala başkanlığını aktif olarak yürütmekte olan başarılı iş kadını Meral AYHAN

2016 yılında TÜRKONFED’e bağlı doğu Anadolu iş insanları konfederasyonu DOĞUSİFED yönetim kurulunda başkan yardımcılığı görevini de yürütmektedir.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.