Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Hakkari'deki "4. Kar Festivali' tam not aldı

07 Şubat 2022
Hakkari'deki "4. Kar Festivali' tam not aldı

Hakkari'de 4. Kar Festivalinde 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi'ndeki festivale soğuk havaya rağmen binlerce kişi katılarak her kesimden tam aldı.

Hakkari'de kış ve doğa turizminin geliştirilmesi amacıyla bu yıl 4'üncüsü düzenlenen kar festivali akşam saatlerinde sona erdi. Kentten 12 kilometre mesafede bulunan 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi'ndeki festivale soğuk havaya rağmen binlerce kişi katıldı.


Festivalde sahneye çıkan Yılmaz Erdoğan'a vatandaşlar sevgi gösterisinde bulunarak Hakkari seninle gurur duyuyor sloganları attılar.


Hakkari ile ilgili bazı haklı eleştirilerin duyduğunu belirten Erdoğan Mayıs ayında Hakkari'de bir etkinlik düzenleyecekleri müjdesini verdi. Yılmaz ve Mustafa Erdoğan ile Ersin korkut, sahnede Kürtçe şarkı söyleyip halay çektiler. Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun gösterisi de ilgiyle izlendi.


Ödül töreninin ardından Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, eşi Sevim Akbıyık, vali yardımcıları, sanatçı Yılmaz Erdoğan, Anadolu Ateşi Dans Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, topluluk üyeleri ve sanatçı Ersin Korkut, sahnede şemmame oynadı. Vali Akbıyık,  Hakkari'de hayat olduğunu her zaman söylediklerini belirterek, soğuk havaya rağmen festivalin yoğun katılımla gerçekleştiğini  ifade ederek tüm katılımcılara teşekkür etti.Yılmaz Erdoğan da memleketinde böyle bir etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Vali Akbıyık eşi ve beraberindekiler festival alanında sağlık çalışanları ile birlikte halay çekti.


Hakkari Kızılay vatandaşlara ücretsiz çorba dağıtırken, AFAD İl Müdürlüğü ise misafirleri ağırladı.


Festivale İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, Vali Yardımcıları, Mustafa Emre Kılıç, Mustafa Berat Kasımoğlu,  Ak Parti İl Başkanı Abdulmuttaip Özbek, Kadı Kolları Başkanı Münavver Ertuş,


 ANADOLU ATEŞİ BÜYÜLEDİ


Yılmaz Erdoğan, bu sırada sahnede olan tiyatrocu Ersin Korkut’un söylediği Kürtçe şarkılara da halay çekerek, eşlik etti. Genel sanat yönetmenliğini Mustafa Erdoğan’ın yaptığı Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, daha sonra sahne aldı. Anadolu Ateşi’nin değişik yörelere ait oyunların yanı sıra Hakkari’nin yöresel halayı ‘Şemmame’ oyunu da izleyicilerden alkış aldı.


Hakkari'de 2 bin 800 rakımda düzenlenen 4. Kar Festivalinde konuşan Vali ve Belediye Başkanvekili İdris Akbıyık, “Hakkari artık terörle, şiddetle, gözyaşıyla değil; sanatla, sporla, eğitimle, sağlıkla anılıyor” dedi.


Ak Parti eski İl Başkanı Nurettin Fırat, Yazar Yaşar İçen, Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, İl Kültür Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu, AFAD Müdürü Resul Karadeniz,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya, Kızılay Derneği Hakkari Şubesi Başkanı Recep Bozkurt, Kosgeb Müdürü Cihat Gür, dernek başkanları, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.