Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

ervannn

Hizmet iş sendikası üyelerine zam müjdesi

02 Şubat 2022
Hizmet iş sendikası üyelerine zam müjdesi

Van Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası Van Şubesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Van Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası Van Şubesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Taraflar arasında bir süredir devam eden görüşmelerin sonucunda komisyon kararıyla kadrolu işçilere yüzde 34, BELVAN TİC. LTD. ŞTİ. ve VANSU TİC. LTD. ŞTİ. işçilerine ise yüzde 36 ile yüzde 54 arasında zam yapıldı.Zam oranları önümüzdeki 2 yıl için de geçerli olacak. Düzenlenen sözleşme törenine Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, Hizmet İş Sendikası Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz, Belediye yetkilileri, sendika temsilcileri ile çok sayıda işçi katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Hizmet İş Sendikası Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz, sözleşmeyi hazırlarken işçilerin haklarını en iyi şekilde nasıl getirilebileceğinin üzerinde durduklarını ve çalışan işçinin alım gücünü harmanladıklarını belirtti.

 Daha sonra konuşan Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin ise işçilerin her yapılan sözleşmeyle şartlarının daha iyiye gideceğini belirterek 2. Sözleşmede belirli bir noktaya geldiklerini ve iyi bir yol kat ettiklerini ifade etti.

Vali Mehmet Emin Bilmez ise müzakere sonucu anlaşma aşamasına gelinen sözleşmenin işçilere hayırlara vesile olmasını temenni ederek her iki tarafa da anlayış ve hoşgörüden ötürü teşekkür etti. Vali Mehmet Emin Bilmez, ‘‘Bizim asli görevimiz Van halkının duasını almak. Temel amacımız budur. Belediye bunu kiminle yapar, işçisiyle, çalışanıyla emeğiyle yapar. Belediyeler de aynı aileler gibi gelirleri, giderleri olan, ayağını yorganına göre uzatmasını bilecek olan, bütçesinin farkında olacak olan kurumlardır. İmzaladığımız sözleşmenin arkasında durmamız lazım, karşılamamız lazım. Biz şartlarımızı gerçekten zorladık. Masaya oturduğumuzdan farklı bir şekilde kalktık. Hak-İş Şube yöneticilerini kendimizden gördük. Bütçemizi ortaya koyduk ne verebiliyorsak onu verdik. İşçi kardeşlerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum dedi.


Yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında hazırlanan toplu iş sözleşmesi imzalandı.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.