Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Siyabolu kavurma ile gelen birinclik

23 Haziran 2022
Siyabolu kavurma ile gelen birinclik

Siyabolu kavurma, çirişli bulgur pilavı ve ayran aşı ile Van Gastronomi Festivali yarışmasında birinci oldu.

Haber: Berfin Bahçeci Eyşan yetkin


Van’da ilk kez düzenlenen Van Gastronomi Festivali renkli görüntülere sahne olmuş ve lezzeti ile dikkat çekmişti. Van Müzesi alanında düzenlenen festivale 5 ülke ve Türkiye’nin çeşitli illerinden 70 aşçı katılmıştı. Festivalde düzenlenen liselerarası yemek yarışmasında birinci olan ekibin başında bulunan Sinan Sinanoğlu, başarının sırrını bizlere  anlattı. 


Yöresel otlar ve emeğimiz başarıyı getirdi


“Van yemeklerinin ön plana çıkması için mücadele verdik.” diyen 10 yıllık deneyimli mutfak şefi Sinanoğlu, “Van’da toplanan doğal otlardan yapılan Van yemeğimiz ile jüri üyelerini etkiledik. Siyabo otundan kavurma yaptık. Siyabolu yumurta olarak yapılır ama biz farklı olarak siyabolu kavurma yaptık. Vanımızın yöresine ait çiriş otundan bulgur pilavı, ayran aşı ve incir tatlısı yaptık. Siyabolu kavurma, çirişli bulgur pilavı ve ayran aşı menümüz dereceye girdi. Tüm ekip arkadaşlarımızı kutluyorum. Başarımızda dağlarımızda toplanan doğal otların ve tüm arkadaşlarımızın emeğinin rolü büyüktür.” dedi. 


“Öğrencilerimize özgüven verdik”


Kariyerine bir Cafe’de Mutfak Şefi olarak devam eden Sinanoğlu, “Bir insana yapacağınız küçük bir iyilik, iki dudağınız arasında çıkacak kelime bile bir insanın hayatını çok farklı bir şekilde değiştirebilir. Usta ve şeflerimize bir çağrı yapmak istiyorum. O da mesleklerini geleceğe taşımak adına öğrencilerini yetiştirmeleridir. O gün yarışmada yaptığımız tam olarak da buydu aslında. Öğrencilere, bu başarıyı yakalayabileceklerinin özgüvenini verdim. Öğrenciler de elinden gelenin en iyisini yaptı ve birinci olduk.” şeklinde konuştu.


“Festivali düzenleyen kurumlara teşekkür ediyorum”


Sinanoğlu, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen Van Büyükşehir Belediyesi’ne, İpekyolu Belediyesi’ne ve Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği’ne teşekkür etti. 


Festivalde kategorilere göre, üniversiteler arası, liseler arası, bireysel ve şefler arası yemek yarışmaları da yapılmıştı. 


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.